Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Πράγματα που δεν έκανες…


Το παρακάτω ποίημα το έγραψε τη περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ, μία Αμερικανίδα φοιτήτρια για τον αγαπημένο της και το μετέφερε σε εμάς ο Λέο Μπουσκάλια σε μία ομιλία του όπου τονίζει ότι «τώρα είναι η στιγμή» για να κάνουμε τα πιο σημαντικά, μικρά και μεγάλα, πράγματα της ζωής μας.  Πράγματα που δεν έκανες…
Θυμάμαι τη μέρα που δανείστηκα το καινούργιο σου αυτοκίνητο, και το τράκαρα. Νόμισα θα με σκότωνες, αλλά δεν το έκανες.


Θυμάμαι τη μέρα που επέμενα να πάμε στη θάλασσα και εσύ μου είπες θα βρέξει, και τελικά έβρεξε. Νόμιζα πως θα μου ‘λεγες με δικαίωση «στο χα πει», μα δεν το έκανες.


Θυμάμαι τη φορά που σαν καπρίτσιο φλερτάρησα με όλους τους άνδρες για να σε κάνω να ζηλέψεις, και το κατάφερα. Νόμιζα ότι θα με παρατούσες, αλλά δεν το έκανες.


Θυμάμαι που λέρωσα με κρέμα βατόμουρο τη καινούργια λευκή ταπετσαρία του αυτοκινήτου σου, που τόσο καμάρωνες. Νόμιζα θα με χτυπούσες, αλλά δεν το έκανες.


Θυμάμαι τη φορά που ξέχασα να σου πω ότι ο χορός ήταν επίσημος και εσύ ήρθες χαλαρός με το τζινάκι σου. Νόμιζα πως θα με άφηνες και θα έφευγες, αλλά δεν το έκανες.


Ναι, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν τα έκανες, αλλά με δέχτηκες, και με αγάπησες, και με προστάτεψες.


Και ναι, υπήρχαν χιλιάδες πράγματα που ήθελα να σου ανταποδώσω, αγαπημένε μου, όταν θα γύριζες από το Βιετνάμ, αλλά εσύ ποτέ δεν γύρισες…
Πηγή: http://enallaktikidrasi.com
Εικόνα: worldhdwallpaper.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου