Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

350 μίλια

Η Sweety, μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής, ξεκίνησε τη ζωή της σε ένα γαλακτοκομικό αγρόκτημα στον Καναδά, και έμενε συνεχώς μέσα σε ένα σκοτεινό βιομηχανικό κτίριο. Της απαγορεύτηκε η πρόσβαση στον έξω κόσμο, στον ήλιο, στο χορτάρι. Μόλις ήταν αρκετά μεγάλη εισήλθε στην παραγωγή και, όπως και οι περισσότερες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, αναγκάστηκε να υπομείνει ένα συνεχή φαύλο κύκλο σπερματέγχυσης, εγκυμοσύνης, τοκετού και γαλακτοφορίας.


Παρά το ότι έδωσε ζωή σε πολλά μοσχάρια , ποτέ δεν βίωσε τη χαρά της μητρότητας. Κάθε ένα από τα μοσχαράκια της, της το παίρναν λίγα λεπτά μετά τη γέννα. Οι γιοί της γίνονταν μοσχαρίσιο κρέας και οι κόρες της προορίζονταν για την ίδια μοίρα με αυτήν.Για τις αγελάδες θεωρείται «παραγωγικό» να ζουν έτσι μόλις τέσσερα χρόνια και μετά στέλνονται προς σφαγή , αλλά η Sweety ήταν τυχερή. Χρησιμοποιήθηκε για 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι που μια μόλυνση την άφησε τυφλή και κουτσή στο πίσω αριστερό της πόδι. Στις τελευταίες της δύο εγκυμοσύνες η Sweety είχε κάνει δίδυμα που είναι ασύμφορο για τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, αφού τα δίδυμα είναι συνήθως μικρότερα και πιο αδύναμα, και τα θηλυκά μοσχάρια, όταν γεννιούνται δίδυμα με ένα αρσενικό μοσχάρι, βγαίνουν συνήθως στείρα. Έτσι η Sweety θεωρήθηκε πια βάρος και χωρίς αξία η ζωή της στο αγρόκτημα που άνηκε.

Η Sweety προριζόταν για το σφαγείο, το οποίο είναι μια απίστευτα τρομακτική εμπειρία για κάθε ζώο, αλλά ακόμα περισσότερο για κάποιο που είναι τυφλό, αφού στις αυξημένες αισθήσεις του, φτάνουν οι λυπημένες κραυγές από το θανάσιμο χτύπημα των συντρόφων τους, οι απότομοι ήχοι των μηχανών που τεμαχίζουν τις σάρκες, και η δυσωδία του αίματος που πλανάται στον αέρα.

Ευτυχώς η κυρία Rose από το καταφύγιο Ζώων RR άκουσε για τα δεινά της Sweety και έκανε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή της. Αν και η Rose δεν μπορούσε να προσφέρει στη Sweety ένα ισόβιο σπίτι, η μεγάλη καρδιά της είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη διάσωση της και λίγο καιρό μετά η Sweety ήταν στο δρόμο της προς το καταφύγιο Ζώων, όπου έμελλε να σχηματίσει μία όμορφη φιλία, γιατί και τα ζώα κάνουν φιλίες, με μια αγελάδα που δεν ήταν τόσο διαφορετική από τον εαυτό της, την Tricia.

Η Tricia, όπως ακριβώς και η Sweety, ήταν επίσης μια τυφλή αγελάδα γαλακτοπαραγωγής που ήδη ζει το όνειρίό της στο Καταφύγιο Ζώων στη Νέα Υόρκη. Ο Ιδιοκτήτης της Tricia θεωρούσε επίσης αυτήν άχρηστη να ζει, έτσι κι αυτή προοριζόταν για το σφαγείο, μέχρι που έτυχε να διασωθεί επίσης.

Η καλύτερη φίλη της, η Linda, ήταν μια αγελάδα που υπέφερε από έναν βαρύ τραυματισμό στο ισχίο, και χάθηκε από καρκίνο μόλις πριν από ένα χρόνο. Οι άνθρωποι ωστόσο του Καταφυγίου Ζώων θεωρούν ότι η Συντροφιά είναι πολύ σημαντική για τα βοοειδή, για αυτό ήταν συναρπαστικό ότι δίνοντας στη Sweety την ευκαιρία για μια νέα ζωή, θα μπορούσαν επίσης να δώσουν στη Tricia άλλη μια ευκαιρία να απολαύσει τη δική της.


Μετά από ένα ταξίδι 350 μιλίων κατά μήκος των συνόρων του Καναδά στην Αμερική, η Sweety τελικά έφτασε στο Καταφύγιο Ζώων και δεν άργησε να απολαύσει μια πανδαισία από φρέσκο σανό και ένα ζεστό άνετο αχυρένιο κρεβάτι, μία πολυτέλεια που ποτέ δεν είχε βιώσει, έχοντας ζήσει πάνω σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα όλη της τη ζωή.


Πρόθυμοι να ενώσουν τις δύο τυφλές αγελάδες, το προσωπικό παρακολουθούσε πως η  Sweety και η Tricia ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Μπορούσαν άμεσα να συνδέονται και άρχισαν απαλά η μία να σπρώχνει την άλλη, προκειμένου να καταλάβουν η μία την άλλη και στη συνέχεια να μοιραστούν ένα γεύμα. Μετά φώλιασαν κάτω μαζί για να απολαύσουν μια βραδιά χαλάρωσης και άνεσης.

Με τη νέα της φίλη, την Tricia, η Sweety έχει ήδη αρχίσει ως εγχείρημα να βγαίνει έξω από το στάβλο, για να εξερευνήσει όχι πια με τα μάτια, αλλά με ότι της απομένει, όλα τα θαύματα που η Φύση έξω στην ύπαιθρο έχει να προσφέρει.

Πηγή: http://www.care2.com/causes/two-blind-cows-350-miles-apart-come-together-to-form-a-beautiful-friendship.html#ixzz2wv75ET1S

1 σχόλιο: