Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Η Πυραμίδα και ο Κύκλος

«Άγγελε μήπως έχεις καμμία ιδέα για το πώς θα ξεφύγουμε από το τέλμα που βρισκόμαστε; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν όλοι και όλα, αλλά πως, και ποιον πρέπει να ακολουθήσουμε;»
-«Φίλε μου Αιμίλιε, κάθε γενιά σας, κάθε επανάσταση, κάθε πρόοδος που κάνετε σε αυτό οδηγεί. Φτάσατε στο σημείο της απελευθέρωσης σας επιτέλους από τους σκοτεινούς που σας κυβερνούν όχι άμεσα και φανερά, άλλα έμμεσα και κρυφά, σε σημείο που να πιστεύετε ότι έχετε παντού εχθρούς, ότι οι πολιτικοί σας δεν τα βρίσκουν, ότι και εσείς φταίτε για τη κατάσταση, και συνήθως νιώθετε εντελώς μπερδεμένοι, αδύναμοι και ανίκανοι να αλλάξετε οτιδήποτε…»
-«Άγγελε, μήπως είναι θέμα ιδεών, φιλοσοφίας, κουλτούρας που πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε και να φτάσουμε να έχουμε;»  

-«Μμμμμ Αιμίλιε, βασικά εσάς τους ανθρώπους, έχουν καταφέρει να σας περιορίσουν σε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα. Πρώτον: Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάθε άνθρωπος έχει προσωπικά ταλέντα, προσωπικές κλίσεις, χαρίσματα. Επίσης βλέπει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, μπορεί να έχει υιοθετήσει ξεχωριστές συνήθειες. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σε αυτό. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Το αφύσικο έγκειται στο φαινομενικό πρόβλημα, ότι θα πρέπει όλοι σας (ή έστω η πλειοψηφία σας) να συμφωνήσετε, σε ένα κοινό τρόπο δράσης και φιλοσοφίας, τη στιγμή που είναι απολύτως φυσιολογικό να είστε όλοι σας διαφορετικοί.»

«Δεύτερον: Αυτή τη στιγμή είστε όλοι σας υποταγμένοι σε ένα σύστημα κατασκευασμένο από τους σκοτεινούς δυνάστες σας. Υπάρχουν τρεις ομάδες σε εσάς: Αυτοί που υπηρετούν αυτό το σύστημα, και με αυτό τον τρόπο (πουλώντας και προδίδοντας τους υπόλοιπους) είναι οι προνομιούχοι. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτό το σύστημα, οι επαναστάτες, δρώντας όσο πιο συνειδητά και τίμια μπορούν. Αυτοί δέχονται τα πυρά, τις διώξεις, τον χλευασμό των πρώτων. Και η μεγάλη πλειοψηφία, οι θεατές, που τρομοκρατημένοι βλέπουν τι τραβάνε αυτοί που σηκώνουν κεφάλι, επίτηδες παραπληροφορημένοι και χειραγωγημένοι για να μην ξυπνήσουν ποτέ, ακολουθούν τις διαταγές των υπηρετών του συστήματος.»

«Αυτές οι τρεις ομάδες: Οι υπηρέτες, οι επαναστάτες, και οι θεατές ουσιαστικά υπάρχουν σε εσάς. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μία σημαντική παρατήρηση πάνω στο τρόπο λειτουργίας του συστήματος: Το σύστημα οφείλει να λειτουργεί πάντα σαν πυραμίδα. Δηλαδή υπάρχει πάντα κάποιος πάνω από το δικό σας κεφάλι που να σας λέει τι να κάνετε. Ο οποίος μπορεί να είναι καλός, μπορεί να είναι και κακός, αδιάφορο αυτό. Εσείς οφείλετε να τον υπακούτε. Αυτός ο κάποιος πάλι έχει κάποιον άλλον πάνω στο κεφάλι του που να του λέει πώς να δουλεύει και τι να κάνει, κ.ο.κ. μέχρι που φτάνουμε στο σημείο να μην γνωρίζουμε ποιος πραγματικά είναι στη κορυφή της πυραμίδας. Με αυτό τον τρόπο, κρύβονται αυτοί που είναι επάνω. Αν σας έλεγε ένας κόκκινος διάβολος με κέρατα και ουρά κάτι, θα υπακούγατε, ή θα του κάνατε εξορκισμό;

Το πραγματικό σας πρόβλημα λοιπόν είναι ότι θέλετε να κερδίσετε ξανά την ελευθερία σας (και πίστεψέ με μόνο η φαντασία έχει όριο στο που φτάνει η ελευθερία σας) και τη δικαιοσύνη. Όσο βρίσκεστε εντός του συστήματος, εντός της πυραμίδας, δεν θα μπορέσετε να βρείτε λύση. Άρα η ερώτησή σου, ποιον πρέπει να ακολουθήσετε, δεν σας βγάζει πουθενά, γιατί βρίσκεστε εντός της πυραμίδας.

Εάν επίσης βρίσκεται κάποιος καλός σε μία θέση πιο ψηλά σε αυτή τη πυραμίδα, αφενός δεν θα αναγνωριστεί από τους πιο πάνω, θα διώκεται από τους υπηρέτες του συστήματος και αφετέρου για να μπορεί να λειτουργεί με τους απλούς ανθρώπους που συνήθισαν να τους χωρίζουν, να τους αποβλακώνουν και να τους τρομοκρατούν, θα καταλάβει ότι και 24 ώρες την ημέρα να δουλεύει, δεν θα είναι αρκετό για να γίνεται αυτό που πρέπει. Αυτός ο καλός θα πρέπει μοιραία να απαντήσει στο εξής δίλημμα: Ή θα γίνει ο ίδιος υπηρέτης του συστήματος και θα ανεβεί ψηλά, ή θα κρατήσει σιδερένια ράβδο πειθαρχίας και δικαιοσύνης προς τους από κάτω του, δυσαρεστώντας τους περισσοτέρους, και θα φύγει με το παράπονο ότι δεν τον κατάλαβαν και τον εξοστράκισαν.

- «Συγνώμη, Άγγελε, υπάρχει τελικά μία λύση; Και αν ναι που πρέπει να τη ψάξουμε;»

-«Βεβαίως και υπάρχει. Όσο περισσότερο αφυπνίζεστε, τόσο αντιλαμβάνεστε ότι εκτός από τη πυραμίδα, που είναι ένα αφύσικο μοντέλο κοινωνικής λειτουργίας υπάρχει και ο Κύκλος. Στη πυραμίδα κυριαρχεί ένας, στο κύκλο απλά υπάρχει η ομάδα. Δες για παράδειγμα το ηλιακό σύστημα. Βρίσκεται σε επίπεδο, όλοι οι πλανήτες είναι στο ίδιο επίπεδο, είναι ίσοι μεταξύ τους, αν και ο καθένας τους είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλο. Παρατήρησε ότι όλοι τους κινούνται. Ο καθένας από αυτούς βρίσκεται στη τροχιά που πρέπει να είναι ώστε όλο το σύστημα να βρίσκεται σε ισορροπία. Αν ο Δίας ερχόταν στη τροχιά της Γης, το σύστημα θα κατέρρεε, δεν συμβαίνει αυτό όμως, ο κάθε πλανήτης έχει τη συνείδηση να βρίσκεται από μόνος του στη σωστή θέση.» 

«Με άλλα λόγια, μην ακολουθάτε τους άλλους, ακολουθήστε τον εαυτό σας.

Ζητάτε την ενότητα, αυτή δεν υπάρχει σε μία πυραμίδα που κυριαρχεί ένας, και οι διαφορετικοί πάνε να γίνουν ίδιοι μεταξύ τους.

Η ενότητα υπάρχει στην δημιουργία της Ομάδας, του Κύκλου όπου ο κάθε ένας είναι και παραμένει διαφορετικός, και συμμετέχει και κινείται κάνοντας αυτό που του αντιστοιχεί.»
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου