Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΝΟΗ





-«Άγγελε, θα ήθελα να σε ρωτήσω, τι βλέπεις με την εξέλιξη στη πολιτική μας κατάσταση της χώρας; Καταλαβαίνω ότι όλοι μας θέλουμε την αλλαγή, αλλά ποιος θα τη φέρει αυτή; Ποιά είναι η δύναμη που πρόκειται να πάρει επιτέλους τα ηνία, να μας απελευθερώσει, γιατί όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση, ότι έχουμε βρεθεί σε ένα αδιέξοδο, ότι απλά δεν λειτουργεί άλλο αυτό το σύστημα, αλλά πώς επιτέλους θα πέσει; Ανυπομονούμε, ξέρεις …»


-«Είναι ευχάριστο που μου το λες αυτό Αιμίλιε. Ναι, εσείς οι άνθρωποι είστε έτοιμοι για μία νέα περίοδο της ζωής σας. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το σύστημα δεν πάει άλλο, αλλά δεν βλέπετε κιόλας το πώς θα αλλάξει αποτελεσματικά, ή μάλλον το ποιος θα το αλλάξει. Το οικονομικό σύστημα, οι άνθρωποι που υποτίθεται σας κυβερνούν, όλα όσα κάνατε κάποτε και σας γέμιζαν, και είχατε ενδιαφέρον σε αυτά, τώρα πια φαίνονται θαμπά, απατηλά, ανεπαρκή για να συνεχίζουν να κρατάνε τη ζωή σας, την εκτίμηση, τη προσπάθειά σας να συμπορευθείτε με αυτά.

Είναι ότι πια αρχίζετε να βιώνετε μέσα σας ότι μέχρι τώρα είσασταν παγιδευμένοι σε ένα ψέμα, καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά ήταν ένα ψέμα, αλλά αναρωτιέστε “που είναι η αλήθεια αν δεν μπορώ να τη δω;” Εγώ σας λέω λοιπόν ότι αυτή η αλήθεια υπάρχει και ο μοναδικός τρόπος να τη δείτε και να τη βιώσετε είναι να στραφείτε μέσα σας, υπάρχει μία πόρτα που ανοίγει, σε άλλον λίγο και σε άλλον πολύ.

Καταλαβαίνετε πια ότι όλα φανερώνονται, ότι οι πολιτικοί σας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά παλιάτσοι, ηθοποιοί που παίζουν τη τελευταία πράξη του έργου τους. Το οικονομικό σύστημα υπήρχε μόνο για να μένατε φτωχοί και υποταγμένοι, δεν χρειάζεστε πια το χρήμα, αλλά δεν χρειάζεται πια και να δουλεύετε σε ένα κόσμο αφθονίας. Οι περισσότερες ανάγκες σας ήταν πλαστοί περιορισμοί που σας κρατάγανε απασχολημένους να αγωνίζεστε για την επιβίωση. Είναι πάρα πολλά πράγματα που σας έχουν κρύψει, πάρα πολλά άχρηστα πράγματα που έχετε παπαγαλίσει και δεν χρειάζεστε πια.»

-  «Ωστόσο Άγγελε, θα ήθελα να μου διευκρινήσεις ποια είναι η νέα Δύναμη που θα αναλάβει να συνεχίσει μετά την εποχή των παλιάτσων;»

-  «Είναι εύκολη η απάντηση Αιμίλιε, η Δύναμη αυτή που λες βρίσκεται στον καθένα από εσάς και είναι η Συνείδηση. Η Συνείδηση αυτή είναι η θάλασσα που γκρεμίζει όλες τις ματαιότητες σας και φέρνει στο φως  τις νέες δυνατότητες σας. Η Συνείδηση αυτή βλέπει πέρα από αντιπαλότητες  και περιορισμούς του παρελθόντος. Είναι ζωντανή στη κάθε στιγμή φανερώνοντας τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει κανείς, δεν χρειάζεται πια να σας δίνει κάποιος συνεχώς περιοριστικά πρωτόκολλα συμπεριφοράς.»

-  «Και πώς κάποιος μπορεί να αποκτήσει αυτή τη Συνείδηση;»

-  «Βρίσκεται ήδη μέσα στον καθένα από εσάς. Η Συνείδηση για την οποία σας μιλάω είναι το ζητούμενο για όλους από εσάς, γιατί ταυτίζεται με την ευτυχία.»

-  «Μα Άγγελε, πως είναι δυνατόν να είμαστε ευτυχισμένοι σε ένα κόσμο δυστυχίας, βίας, φτώχειας και απόγνωσης.»

- «Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι όπως το Δάσος και η βροχή. Όλοι σας οι άνθρωποι πιστεύετε ότι η βροχή είναι αυτή που δημιουργεί το δάσος. Όχι, η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική: Το Δάσος είναι αυτό που γεννάει τη βροχή. Η βροχή έρχεται ως απαραίτητο συμπλήρωμα που στέλνει ο Δημιουργός, στο Δάσος. Έτσι και για εσάς. Αυτοί που σας έχουν εγκλωβίσει σε αυτή τη κατάσταση πρώτα κατάφεραν να σας κάνουν δυστυχισμένους και φοβισμένους και μετά έχουν την δύναμη να σας μαυρίζουν τη πλάση. Όσο εσείς μπορέσετε να ξαναβρείτε το νήμα προς την φυσική ευτυχία σας της κάθε στιγμής, ακυρώνετε αυτή τους τη δύναμη. Αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος για να ρίξετε κάτω και να κάνετε σκόνη αυτό το αδυσώπητο σύστημα.

- «Άγγελε, σαν να μη μου τα λες καλά, αυτά που μου λες είναι παράλογα.»

- «Φίλε μου Αιμίλιε, αν αυτά που σας λένε στις ειδήσεις είναι λογικά και σας καταρρακώνουν τόσο, είναι απολύτως φυσιολογικό τα λόγια μου να σου ακούγονται παράλογα. Ωστόσο μπορείς μόνος σου να διαπιστώσεις την αλήθεια των όσων σου λέω με το εξής απλό πείραμα: Προσπάθησε να είσαι ευτυχισμένος τη κάθε σου στιγμή με τα απλά καθημερινά σου πράγματα και θα δεις ότι η ευτυχία σου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμά σου και με αυτή ανοίγει η πύλη της αλλαγής όλου του κόσμου. Είναι κάτι με τη δύναμη μιας ατομικής βόμβας, χωρίς ωστόσο να είναι καταστροφική.»

-  «Και κάθε πότε πρέπει, λες να νιώθει κανείς ευτυχισμένος;»

- «Με τη κάθε του αναπνοή, με τη κάθε του ανάσα αν νιώθει ευτυχισμένος αρκεί για να μεταμορφώσει και να αλλάξει με μαγικό τρόπο τον κόσμο γύρω του. Προσπάθησε με τη κάθε σου αναπνοή. Τότε θα δεις ότι δεν μπορεί να σε αγγίξει τίποτα.»         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου