Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Απογείωση

- «Άγγελε, εμείς οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα, ανησυχούμε για τη νομισματική μας σταθερότητα, εάν θα συνεχίσουν να μας δίνουν χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας, και εάν οι καταθέσεις μας (που κάποιοι από εμάς με τόσο κόπο αποκτήσαμε) θα παραμείνουν ασφαλείς. Εσύ από τα πλευρά σου τι βλέπεις; Επειδή ωστόσο καμιά φορά βλέπεις πολύ διαφορετικά τα πράγματα από εμάς, θα ήθελα μία ρεαλιστική προσέγγιση από εσένα, δεν θέλω να πετάξεις στα σύννεφα όμως, θέλω να παραμείνεις στη Γη….»

- «Αιμίλιε, φυσικά και θα σου δώσω την άποψη μου: Αυτό που κατά βάθος σας φοβίζει, είναι ότι είναι χαοτική η μετάβασή σας, ανεβαίνετε συνεχώς σε συχνότητα, όντας επάνω σε ένα υπερηχητικό τραίνο, και έρχεστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο στο δικό μου κόσμο, με απλά λόγια, σε έναν πολύ καλύτερο και φωτεινότερο κόσμο. Απαράδεκτες πρακτικές, συμπεριφορές και άνθρωποι του παρελθόντος, σιγά - σιγά φεύγουν από εσάς, και αν ήταν κάποιος έξω από το τραίνο θα σας έβλεπε να κινείστε με μία πολύ - πολύ μεγάλη ταχύτητα. Σκέψου για λίγο πόσο γρήγορα προχωράτε κάθε χρονιά και πόσο αργά προοδεύατε τις προηγούμενες χιλιετηρίδες.

Όσον αφορά το οικονομικό θέμα που θέτεις, οδεύετε προς μία πραγματικότητα όπου  δεν υπάρχει χρήμα, όπου δεν υπάρχει η καταναγκαστική βαρετή και κοπιαστική δουλειά, όπου δεν υπάρχει πόλεμος και εντάσεις, όπου έχετε μία πλήρη ανοχή στη διαφορετικότητα, σε ένα κόσμο αφθονίας όπου υπάρχει ψωμί και σπίτι για το κάθε πλάσμα, που δεν υπάρχουν πια τόσες ανάγκες, σε ένα κόσμο χωρίς κυβερνήσεις που καταδυνάστευαν, χωρίς μάταιες ιδιοκτησίες, γιατί είναι κουτό κάποιος που έχει τα πάντα να αυτοπεριορίζεται με φράχτες.»

- «Αχ, που τα βλέπεις αυτά τα οράματα βρε Άγγελε;»

- «Ακριβώς πάνω ή μάλλον καλύτερα, μέσα στον καθένα από σας.»

- «Και πότε βλέπεις να γίνονται αυτά τα θαυμαστά πράγματα;»

-«Φίλε μου, μία από τις ψευδαισθήσεις που αφήνετε πια πίσω σας είναι και αυτή η φαντασία του χρόνου, καθώς και όλη η φθορά και ο φαινόμενος θάνατος που σχετίζεται με το χρόνο.»

- «Αχ, ναι, ξέχασα, εσύ δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο, για σένα εξαϋλώνεται ο προηγούμενος κόσμος μας ……»

- «Και φανερώνεται σαν πραγματικότητα σας πια, ο δικός μου κόσμος !!! Χαίρομαι που συμφωνούμε!»

- «Δε νομίζω να συμφωνούμε, αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα Άγγελε. Αλλά είχες δεν είχες, πάλι με πήγες στα σύννεφα. Εγώ θέλω μία ρεαλιστική και άμεσή σου απάντηση στο πρόβλημα της οικονομικής μας σταθερότητας στο τώρα και με το περιορισμό ότι υπάρχει ακόμα χρήμα και ότι έχουμε τις ανάγκες μας. Τι θα μπορούσε να γίνει; Πες πως ήσουν ο Πρωθυπουργός ή τελοσπάντων ένας άνθρωπος με την εξουσία να αλλάξει αυτό το οικονομικό σύστημα. Τι θα έκανες; Και σε παρακαλώ με μαλακό τρόπο, όχι απότομα πράγματα…» 
 
- «Αφού το θέλεις έτσι, ας γίνει λοιπόν: Το φαινόμενο οικονομικό σύστημα που έχετε, εδώ και αιώνες, δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό την κλοπή, σφαγή και εξαθλίωση σας. Απλά πράγματα. Αυτοί που πραγματικά βρίσκονται πίσω από όρους όπως «αγορές, κεντρικές τράπεζες και εταίροι» είναι υπεύθυνοι για γενοκτονίες που μπροστά τους οι Ναζί της Νυρεμβέργης είναι προσκοπάκια. Επίσης σας έχουν κρύψει πολλά πράγματα από την Ιστορία σας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Αυτή η ομάδα ωστόσο παραδίνεται πια, και αν θες έναν μαλακό τρόπο δράσης, αυτός θα ήταν να υιοθετήσετε ξανά και ένα εσωτερικό εθνικό νόμισμα, έχοντας μία κυβέρνηση από ανθρώπους με κοινή λογική και διάθεση προσφοράς, χωρίς να βγείτε από το ευρώ και να προκαλέσετε αλυσιδωτή αντίδραση.

Με αυτό το εθνικό νόμισμα θα καλύψετε τη πρώτη και πρωταρχική ανάγκη σας: Την ισότιμη κοινωνική σας υποχρέωση, ως εργασία στο σύνολο, από όλους που θα ήθελαν να το κάνουν και την προσωπική αξιοπρέπεια του καθενός πολίτη. Μην φανταστείς ότι βγαίνουν πολλές ώρες απασχόλησης για τον καθένα σας. Το φυσικό είναι να να έχετε 2 ώρες πχ κοινωνική εργασία, ανάλογα με τη θέληση και τις δεξιότητες του καθενός, με εξάλειψη φυσικά της ανεργίας, με υγεία για όλους, με εκπαίδευση και τομείς – άξονες απασχόλησης αυτοί που χρειάζονται. Παράλληλα θα σας φανερώνονται νέοι εξελιγμένοι τρόποι ενέργειας – παραγωγής τροφής και τεχνολογικών εφαρμογών.

Αυτή η εξέλιξη θα γίνεται με φυσικό τρόπο, και βαθμιαία θα σας αποκαλύπτεται ο κόσμος όχι σαν ένα πεδίο μάχης, πόνου και φόβου, αλλά σαν ένας μαγικός καμβάς δημιουργίας.»

- «Χαχα, Άγγελε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ότι δεν πετάς στα σύννεφα με αυτά που λες και μιλάς γήινα και λογικά….»

-«Χαχα, και όμως φίλε μου Αιμίλιε, λογικά μιλάω, όταν εσείς απογειώνεστε πια σαν αετοί, καταλαβαίνεις, ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να σκέφτεστε σαν τυφλοπόντικες…….»                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου