Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Και τώρα τι

- «Άγγελε, εντάξει ψηφίσαμε «Όχι» αν και εγώ προσωπικά δεν καταλάβαινα ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα ήθελα να ξαναπάμε πίσω σε καταστάσεις που ζήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν θέλω να τους βλέπω, δεν θέλω να τους ακούω αυτούς τους παλιούς πολιτικούς, θυμάμαι πως οτιδήποτε κάνανε όταν ήταν στην εξουσία ήταν φανερό για εμένα ότι δεν είχε καμία σχέση με το συμφέρον του λαού. Θεέ μου τώρα το συνειδητοποιώ, αυτοί δεν ήταν σαν εμάς, τους απλούς ανθρώπους, τώρα το αισθάνομαι ότι είναι πολύ μαυρόψυχοι και θα ήταν εφιάλτης μου να τους ξαναδώ μπροστά μου.»

- «Χαχαχα Αιμίλιε, ας αρχίσουμε να βάζουμε τα πράγματα σε μία τάξη. Πρόσεξες αυτή τη τρομολαγνεία, το φίμωμα της αντίθετης άποψης, είδες βαλσαμωμένα ζόμπι της πολιτικής να εμφανίζονται και να σου λένε «Ψήφισε Ναι, γιατί θα χάσεις και αυτά που έχεις», είδες οποιονδήποτε είχε την άποψη του Ναι, να προωθείται και να μιλάει και όποιον πίστευε Όχι να …. κόβεται. Είδες να σε τρομοκρατούν ότι με το Όχι θα έρθει ο ….. Αρμαγεδώνας, και το καλύτερο: Κλείνουν τις τράπεζες για να επικρατήσει ο πανικός και ο όλεθρος και μετά απευθύνουν το ρητορικό ερώτημα: «Με ποια κυβέρνηση έγινε αυτό;»

Το σύστημα έκανε οτιδήποτε με λύσσα με τρόμο και με φόβο, για να πάμε πίσω, αλλά δεν πήγαμε. Κάνατε ένα πολύ σημαντικό βήμα εσείς οι απλοί άνθρωποι: Είπατε Όχι στη τυραννία και τη παράνοια του συστήματος που σας κυβερνούσε, είπατε όχι ευχαριστώ στο φόβο που σας σέρβιραν και είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Αναρωτήθηκες γιατί δεν μπορεί μέχρι τώρα να υπάρξει συμφωνία;»

- «Εεεεε αυτό είναι γνωστό. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα αναγκαία μέτρα για την ικανοποίηση των οφειλών μας.»

- «Όχι, αγαπημένε μου φίλε δεν είναι αυτός ο λόγος. Δεν έχεις προσέξει μία λύσσα στο να πέσει πάση θυσία αυτή η κυβέρνηση των απλών ανθρώπων;»

- «Τώρα που το λες, κάτι πρόσεξα……»          

- «Γιατί λες να συμβαίνει αυτό; Δεν πρόσεξες μία ανακολουθία αυτούς τους μήνες, να θέλει η κυβέρνηση να τα βρει και να υπάρξει συμφωνία, να είναι αυτή που βάζει συνεχώς νερό στο κρασί της, έχοντας το μίνιμουμ ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις και οι λεβέντες του ΔΝΤ να τα ανακατώνουνε και να σαμποτάρουνε τη συμφωνία, υπάρχει κάτι παράξενο σε αυτή τη συμπεριφορά……»

- «Ναι, τι να συμβαίνει άραγε;»

- «Ποιοι πιστεύεις ότι σας κυβερνάνε;»

-«Ε, αυτό είναι γνωστό. Οι Κυβερνήσεις των κρατών, ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Ολάντ….»

-«Όχι αγαπητέ μου φίλε. Οι φαινόμενοι ως κυβερνήτες σας είναι κανονικά υπάλληλοι, ή μάλλον καλύτερα ηθοποιοί, που υποδύονται ότι κυβερνούν. Συνήθως οι παλιοί πολιτικοί είναι μοιρασμένοι στους μεν και στους δε, σε δύο παρατάξεις, ώστε ο απλός κόσμος που θέλει μία θεσούλα, ένα μεροκάματο, να ψηφίζει πότε τον έναν πότε τον άλλον, να γίνεται και μία αλλαγή προσώπων κάθε κάποτε, και να νομίζετε ότι έχετε κυβερνήσεις. Όχι! Οι κυβερνήσεις είναι ένα μέρος του συστήματος, ένα κρίσιμο μέρος, γιατί υποτίθεται ότι είναι τα κέντρα λήψης αποφάσεων, χωρίς να είναι. Άλλοι σας κυβερνούν φίλε μου, και δουλειά των κυβερνήσεων ήταν με νομιμοφανείς διαδικασίες να διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση.

Η κυβέρνηση σας έχει απλούς ανθρώπους, σίγουρα όχι τέλειους, αλλά είναι άνθρωποι, που στέλνονται να συνομιλήσουν με…… αχυράνθρωπους. Οι αχυράνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν, μπορούν να παίξουν θέατρο, μπορούν να κωλυσιεργούν, αλλά η δουλειά τους είναι απλά να δέχονται εντολές από αλλού, και να σαμποτάρουν ότι γίνεται. Τους ενοχλεί πολύ που ψάχνετε το χρέος και το ονομάζετε απεχθές, τους ενοχλεί που ρωτάτε ο εκπρόσωπος σας στη ΕΚΤ τι λέει και τι ψηφίζει στις κρυφές τους συνεδριάσεις, τους ενοχλεί που αλλάζουν άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά, τους ενοχλεί που μπορείτε πια να έχετε μία πλειοψηφία στη Βουλή ανθρώπων που κρίνουν με το κοινό αίσθημα δικαιοσύνης. Και για αυτό έβαλαν λυτούς και δεμένους, μα όλους φοβισμένους να σας τραβήξουν πίσω, μα εσείς δεν πήγατε.

Αυτό το Όχι που τους είπατε ενεργοποιεί δυνάμεις που δεν φαντάζεστε, δυνάμεις που λύνουν τα δεσμά της δουλείας σας, και σας ανοίγουν την αλήθεια στα ψέματα που σας σέρβιραν. Είναι πολλά που μπορείτε πια να μάθετε, και να αποκτήσετε.»

- «Τι να αποκτήσουμε Άγγελε; Εδώ δεν έχουμε ούτε πρόσβαση στα λιγοστά χρήματά μας…»

- «Να είσαι έτοιμος να δεις το τέλος αυτής της παράνοιας και του περιορισμού που συντελούνταν με αυτό που λένε χρήμα. Να είσαι έτοιμος να δεις ανθρώπους σπουδαίους και σημαίνοντες να συλλαμβάνονται για εσχάτη προδοσία. Και να είσαι έτοιμος να δεις ότι δεν είστε μόνοι σας, και ότι γίνονται πολλά θετικά πράγματα για σας στο παρασκήνιο..….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου