Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ







1. Θέλουμε ένα σχολείο χαρούμενο και ενδιαφέρον που να μην επικεντρώνεται στη καταναγκαστική συσσώρευση πλήθους στείρας γνώσης. Θέλουμε ένα σχολείο που να συμβάλλει στη δημιουργία ακέραιων χαρακτήρων, με αυτοπεποίθηση και το σπόρο της ελευθερίας στη καρδιά τους. 


2. Η βιωματική μάθηση είναι ο κρυφός λόγος ύπαρξης μας, και φυσικός τρόπος διδασκαλίας σε όλη τη ζωή μας, άλλοτε σαν παιχνίδι, άλλοτε σαν πρόκληση, άλλοτε σαν εξερεύνηση, άλλοτε σαν λάθος, άλλοτε σαν ταξίδι, άλλοτε σαν εναλλαγή ρόλου, πάντα σαν εμπειρία. Εμπεριέχει το ενδιαφέρον, τη χαρά, την έξαψη, την αποκάλυψη, τη φιλία, τη συντροφικότητα, τη προσπάθεια, τον τρόπο να ενεργεί κανείς, τη πραγμάτωση, την ευτυχία.
 

3. Η βιωματική μάθηση έχει διαδρομές και εμπειρίες. Ο κάθε ένας ακολουθεί το δικό του, προσωπικό μονοπάτι. Στη πορεία του διασταυρώνεται με άλλους συνοδοιπόρους που μπορεί να του φανούν χρήσιμοι, μπορεί και όχι. Όλοι οι συνοδοιπόροι είναι δάσκαλοι, όλοι είναι μαθητές. Ο πραγματικός κοινός κρυμμένος δάσκαλος ωστόσο, είναι η ίδια η Φύση και ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου