Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




- Άγγελε, πως φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι η Νέα Οικονομία; Ρωτάω γιατί βλέπω πως παντού γύρω μας, το οικονομικό πρόβλημα είναι αυτό που βρίσκεται στα χείλη όλων. Πως θα μπορούσε να διορθωθεί επιτέλους αυτή η κατάσταση και να κερδίσουμε όλοι μας την οικονομική ελευθερία μας;

- Αιμίλιε, έχετε φτάσει σαν ανθρωπότητα σε ένα σκαλοπάτι, που αν και σας φαίνεται κάπως δύσκολο, να το ανεβείτε, είναι αυτό της οικονομικής ελευθερίας. Ανεβαίνοντας το σας ανοίγονται χίλιες άλλες δυνατότητες για ανάπτυξη μιας και το οικονομικό πρόβλημα είναι ίσως ο μεγαλύτερος περιορισμός σας αυτή τη στιγμή.

Ας δούμε λίγο το υπάρχον σύστημα: Κατά βάση στηρίζεται το ίδιο στον περιορισμό. Ότι δηλαδή κάποιοι (λίγοι) θα έχουν πάρα πολλά και οι πολλοί θα έχουν πάρα πολύ λίγα. Ακόμα και τα χρωματιστά χαρτάκια που τα έχετε εσφαλμένα συνδέσει με κάτι πολύτιμο, στη πραγματικότητα, αν και δεν το γράφουνε επάνω τους δεν σχετίζονται με κάτι πολύτιμο όπως παραδοσιακά ο χρυσός, αλλά το χρέος: Όσο περισσότερο χρέος υπάρχει, τόσο περισσότερα χαρτάκια υπάρχουνε.

Το παρόν οικονομικό σύστημα είναι μία ανθρώπινη επινόηση για να υπάρχει περιορισμός και ανισότητες. Υποταγή και δουλεία. Φτώχεια και δυστυχία. Είναι ένα βαμπιρικό σύστημα, ώστε κάποιοι λίγοι, κρυφά, να απομυζούν και να διατηρούν σε καταστολή τους πολλούς.

- Σύμφωνοι Άγγελε, δεν θα ήθελα να περιγράψω το τι τραβάει ο κάθε ένας για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα προς το ζην για αυτόν και την οικογένειά του, είναι μια γνωστή λυπηρή ιστορία. Το ερώτημα είναι: Πως ξεφεύγουμε από αυτή την κατάσταση; Μήπως προσπαθώντας να βρούμε αυτά τα βαμπίρ και να τα εξοντώσουμε; Μία παγκόσμια επανάσταση;

- Ω όχι, κάτι τέτοιο, όπως έχετε δει τους τελευταίους αιώνες, φέρνει ποτάμια αίματος, βιβλικές καταστροφές και παρανοϊκές εξουσιαστικές καταστάσεις. Είμαι της άποψης ότι ο καθένας μόνος του, ανοίγοντας με μαγικό τρόπο το δικό του μονοπάτι, διευκολύνει και τον διπλανό του, εάν θέλει και αυτός να ακολουθήσει το μονοπάτι…

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω πως είναι το φυσικό οικονομικό σύστημα σε αντιδιαστολή με το ανθρώπινο τωρινό:

Τώρα λένε ότι το χρήμα κάνει τη Γη να γυρίζει, ωστόσο η Γη γυρίζει επειδή μία αόρατη, σε εμάς, δύναμη τη κάνει να περιστρέφεται, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ζωή αλλά και είναι η ίδια η ζωή.

Σας έχουν κάνει να πιστεύετε ότι όλες σας οι ανάγκες θα εκπληρωθούν, εάν εξασφαλίσετε με οποιονδήποτε τρόπο, αυτά τα χαρτάκια, σε ένα πλήρως ελεγχόμενο σύστημα, δουλεύοντας με τον ιδρώτα σας, κάνοντας αρκετές φορές πράγματα που δεν σας αρέσουν  και ανταγωνιζόμενοι τους υπολοίπους. Ωστόσο αυτό που εκπληρώνει όλες σας τις ανάγκες είναι αυτή η ίδια αόρατη δύναμη, χωρίς να έχει καμία σχέση με ιδρώτα, κάματο και ανταγωνισμό.

Δίνοντας τη θέση που της πρέπει έχετε κάνει το αποφασιστικό βήμα για την ολική ελευθερία σας, που συμπεριλαμβάνει φυσικά και την οικονομική. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία για αυτήν στα προτεινόμενα αναγνώσματα, μπορείτε να ψάξετε το νήμα που οδηγεί σε αυτήν σε πάμπολλους δρόμους.

- Εγώ Άγγελέ μου, θα ήθελα να γίνεις όμως πιο σαφής, πάνω στη Νέα Οικονομία, περιέγραψέ μου τις τράπεζες.

- Το φυσικό οικονομικό σύστημα είναι άπειρο σε δυνατότητες. Όταν υπάρχουν όλα για όλους, όπως καταλαβαίνεις, παύει να υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης χρήματος και τραπεζών! Τα τωρινά χρήματα θα βρίσκονται σε προθήκες μουσείων, όπως τώρα έχετε τα κατοχικά χαρτονομίσματα που βρίσκετε στα παλαιοπωλεία. Οι τράπεζες θα υπάρχουν μόνο σε φωτογραφίες, για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως τώρα ενδιαφέρονται να βλέπουν σκελετούς από δεινόσαυρους. Οι φυλακές και τα σωφρονιστικά καταστήματα θα είναι χώροι επισκέψεως όπως είναι τώρα το Νταχάου και το Άουσβιτς.

- Αχ Άγγελε μου, δώσε ένα επιμέρους βηματάκι, πριν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τι πρέπει να κάνουμε για αυτό το ρημάδι το οικονομικό σύστημα;

- Να πάψουμε να μεμψιμοιρούμε και να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. Δεν βγάζει πουθενά αυτό. Ας κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, χρειαζόμαστε περισσότερη συνείδηση, χρειάζεται ο καθένας μας να έρθει πιο κοντά σε αυτή τη Δύναμη, που είναι ο ίδιος ο Θεός. Να πάψουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ανάξιο και τον Θεό κάπου μακριά στα σύννεφα. Όχι. Είμαστε άξιοι να κάνουμε τα πάντα και ο Θεός είναι μέσα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου